marți, 1 martie 2011

MCSI are in derulare programe de peste 300 milioane de euro

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a anuntat ca ministerul are in derulare programe de peste 300 milioane de euro, dar ca suma se va suplimenta prin lansarea de noi aplicatii.

'Avem deschis un apel Sprijinirea IMM-urilor si ONG-urilor pentru acces la broadband. Este vorba despre 25.000 de euro partea nerambursabila din proiect, apelul este deschis, ghidul si informatiile despre proiect se gasesc pe pagina de internet a ministerului. Partea de cofinantare este de 10% pentru IMM si 5% pentru ONG. Este un program popular foarte eficient. Avem la ora actuala 1.900 de proiecte depuse dar avem finantari pana la 3.000 de proiecte. in functie de valoarea proiectelor, estimam ca vom putea primi 3.000 de proiecte. Inchiderea va fi in luna iulie, in conditiile in care fondurile nu vor fi depasite', a aratat ministrul.

Potrivit lui Valerian Vreme, in luna martie vor fi deschide alte doua axe, e-Bussines si e-Comert, primul pentru IMM-uri, care este focusat pentru intreprinderi de la 25 de angajati in sus.

'Valoarea nerambursabila este de 250.000 de euro, cofinantarea de la 40% poate scadea la 30% in functie de zona din care vine respectiva intreprindere. Este un program destul de generos', a subliniat Vreme. Ministrul a precizat ca axa e-Comert este pentru sprijinirea dezvoltarii comertului electronic.

'Acum este in consultare publica, o sa-l deschidem luna urmatoare, este vorba despre 400.000 de euro partea nerambursabila, dupa aceeasi schema de finantare de 60% nerambursabil, 40% contributie proprie, dar se poate ajunge la 70% nerambursabil si restul contributie proprie, in functie de zona respectiva de unde vine intreprinderea, adica daca este din zone defavorizate', a subliniat Valerian Vreme.

Acesta a precizat ca in curand va fi lansat si e-Sanatate pentru spitalele locale, Axa 3.2.4, in cadrul careia se vor putea aloca pe proiect pana la 500.000 de euro nerambursabili.

'Cred ca pana la 1 martie avizul va fi la noi. Totul este operational dar avem discutii legate de suma pentru proiect - 400.000 sau 500.000 de euro. Aici cofinantarea este de doar 2%', a precizat ministrul.

Sursa: www.finantare.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu