luni, 30 mai 2011

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale a trecut in subordinea primului-ministru

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 26 din 17 martie 2011, Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, impreuna cu Autoritatea de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica se transfera din cadrul Ministerului Finantelor Publice si se organizeaza ca departament fara personalitate juridica in cadrul aparatului de lucru al Guvernului si in subordinea primului-ministru, finantata de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Acest document se refera la: Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, subordine, prim-ministru

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale exercita urmatoarele functii:

a) de autoritate pentru coordonarea instrumentelor structurale;

b) de reglementare privind stimularea financiara a personalului care gestioneaza fonduri comunitare si privind structurile din cadrul ministerelor si institutiilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistentei financiare acordate Romaniei prin instrumentul de preaderare PHARE, instrumentul financiar provizoriu Facilitatea de tranzitie, fondurile structurale si de coeziune si mecanismul financiar al Spatiului Economic European 2004-2009;

c) de autoritate de management pentru Programul operational Asistenta tehnica;

d) de coordonator national al asistentei in raport cu Uniunea Europeana;

e) de punct national de contact pentru programele de infratire institutionala cu statele care beneficiaza de finantari nerambursabile din partea Uniunii Europene;

f) de punct national de contact pentru mecanismul financiar al Spatiului Economic European 2004-2009;

g) de punct national de contact pentru Programul de cooperare norvegian pentru crestere economica si dezvoltare durabila 2004-2009.

Coordonatele Autoritatii de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica se modifica astfel:

Secretariatul general al Guvernului pentru Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, desemnata ca Autoritate de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica, reprezentat legal de doamna Livia Ileana Chirita, avand functia de director al Directiei Asistenta Tehnica, cu sediul in Bucuresti, Bdul Mircea Voda, nr. 44, bl. M17, tronson C, sector 3, tel./fax: 021 302 52 00/021 302 52 64, posta electronica livia.chirita@mfinante.ro, cod de inregistrare fiscala 4283422.

Sursa: www.finantare.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu